Fenntartó, alapító:

Polcz-Csiszár Katalin vagyok, a képen a gyermekeimmel. Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai karán végeztem több mint 10 éve, valamint közoktatás vezetői szakvizsgával is rendelkezem. A Csupacsoda Óvoda alapítója és fenntartójaként elmondhatom, hogy egyetlen dolog motivál, az, hogy a hozzánk járó gyermekek harmonikus fejlődéséhez és kiegyensúlyozottságához megteremtsük az ideális feltételeket. Legyenek boldogok, egészségesek és önmaguk, ez a legfontosabb.

 


Óvodapedagógusaink: 


Szarka – Tamás Enikő vagyok. Lelkes óvodapedagógusként, óvodavezetőként és édesanyaként azon vagyok, hogy az óvoda minden szintű feltételei a lehető leginkább gyermekközpontúak legyenek. Úgy gondolom, egy óvodavezető, akkor végzi jól a munkáját, ha kiegyensúlyozott, sikerélményekben gazdag gyermekek, pedagógusok és dajkák, egy családként munkálkodnak nap, mint nap. Az elégedett szülők pedig nyugodtan bízzák ránk legféltettebb kincsüket a hét minden napján. Az én gyermekem is a Csupacsoda csapatát erősíti, így halmozottan motivált vagyok a munkám iránt. A gyermekek mindenek felett álló érdeke számomra azt jelenti, hogy – az életkori – és egyéni sajátosságok szerinti – differenciáláson túlmutató alapszükségleteknek rugalmasan tudjunk eleget tenni az óvodai napirendben. Ezekből is leginkább kiemelve az óriási mozgásigény kielégítését, amely szorosan összefügg az óvodai és iskolai sikerélményekkel. Gyermekcsoportban folytatott munkám során leginkább a gyermek belső motivációjára építek, így hatékonyan valósulhat meg az irányított tevékenységbe integrált játékos tanulás, tapasztalatszerzés. 2009-ben végeztem a Debreceni Egyetem óvodapedagógia szakán. Majd mesterdiplomát szereztem kora gyermekkor szakirányú neveléstudományi bölcsészként az ELTE PPK-n, és végül, de nem utolsó sorban a BME – n szereztem meg a közoktatási vezetői szakvizsgámat. Az óvoda szolgáltatásai között szerepel az általam tartott mozgásprogram, amely a csecsemőkori reflexmaradványok felülírásán keresztül hivatott megelőzni, illetve orvosolni a viselkedési- és/vagy tanulási zavarokat. A témában létrehoztam az ‘Óvó néni mindenkinek’ YouTube csatornámat , amelyhez Facebook és Instagram oldal is tartozik.

 


Horváthné Banizs Judit vagyok. A Felhőcske csoport óvó nénije. Főiskolai tanulmányaimat Zsámbékon, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola óvodapedagógus szakán végeztem, 2004-ben. Az óvoda nyitása óta dolgozom az óvodában, ahol engem is elvarázsolt a hely és a meghitt, családias légkör. Óvodapedagógusként fontosnak tartom, hogy a gyermekeknek nyugodt, szeretetteljes légkört teremtsünk, melyben jól érzik magukat, valamint egyéni bánásmóddal és az eltérő fejlődési ütem figyelembe vételével biztosítsuk egészséges, harmonikus fejlődésüket.

 


Benkő Zsófia vagyok, a Felhőcske csoport óvó nénije 2017. májusa óta. Szeretem a gyerekeket. Úgy ahogy vannak. Minden egyes kisgyermek különleges és egyedi, amit a mindennapjaimban láthatok. Csodálatos feladat számomra, hogy szemem láttára nőnek, ügyesednek, tanulnak új dolgokat a világról. Ott lehetek nekik, mikor jó kedvűek és akkor is ha szomorúak. A gyerekek megtanítanak arra, hogy a világot az ő szemükkel lássuk, kis dolgoknak örüljünk, kíváncsiak és játékosak maradjunk. Kreativitással igyekszem kialakítani számukra a harmonikus légkört, környezetet, amiben szívesen játszanak. Szeretek énekelni nekik, alkotni velük, közösen felfedezni új dolgokat. Elfogadást és szeretetet kapnak tőlem, amit sokszorosan kapok tőlük vissza. “Zsófi néni, nagyon szeretlek, te vagy a legjobb barátom.” Számomra ez az elismerés. 

 

Buschor Barbara vagyok, az Iskola-előkészítő csoport óvónője. Gyermekkorom óta foglalkoztatott az óvoda világa, ezért a Debreceni Egyetemen szereztem meg angol specializációs óvodapedagógus diplomámat.

Már ez is hatalmas kalandot jelentett számomra. Aztán belecsöppentem a (szerintem) egyik legszebb hivatás rejtelmeibe. 

Pályafutásomat Nyíregyházán kezdtem, ezután a férjemmel Budapestre költöztünk. 
Amikor beléptem a Csupacsoda Óvoda ajtaján,  úgy éreztem: “Hazajöttem…..”. Ez az óvoda más,  mint a többi! Itt tényleg a gyermekek érdekei a legfontosabbak! Hiszem,  hogy minden gyermekhez van megfelelő út, s ebben a Szeretet a legfontosabb esszencia. “Így tedd rá” módszerrel néptáncot tartok az óvoda gyerekeinek, továbbá játékos formában vezetem be a gyerekeket az angol nyelv megismerésébe.

 


Veres Zsófia vagyok, a Szivárvány csoport óvó nénije.
Tanulmányaimat előbb Marosvásárhelyen a Sapientia EMTE Pedagógia szakon, majd a Károli Gáspár Református Egyetem Óvodapedagógia szakon végeztem el.
Három gyermek édesanyjaként és óvó néniként kiemelten fontos számomra, hogy a gyermekek egyéni szükségleteihez, igényeihez, adottságaihoz mérten biztosítsam számukra a változatos, belső motivációra épülő játékos tevékenységeket. Arra törekszem, hogy érzelmileg biztonságos, nyugodt környezetet teremtve lelkes, vidám, nyitott, kreatív gyermekeket neveljek, hozzájárulva személyiségük kibontakozásához és a kiegyensúlyozott gyermekkor megteremtéséhez.
 

 

Bogoly Orsolya vagyok, a Szivárvány csoport óvó nénije, két fiú gyermek édesanyja.
Az óvoda megnyitása óta dolgozom ebben a csodálatos intézményben.
2004-ben végeztem az ELTE TÓFK-án óvodapedagógusként, majd 2014-ben elvégeztem a BME közoktatásvezető szakirányú továbbképzését.
A gyermekek őszintesége, állandó kíváncsisága, tudásvágya, az, ahogy rácsodálkoznak a világra nap mint nap, és ennek részese lehetek, motivál mindennapjaimban. Szeretek énekelni, együtt játszani, alkotni, mozogni, nevetni, beszélgetni, megérteni, közösen megélni minden pillanatot. Minden gyermek más, de abban mind egyformák, hogy figyelemre, megértésre, szeretetre, tudásvágyuk kielégítésére, tehetségük kibontakoztatására vágynak.
Ebben vagyok a segítségükre, illetve abban, hogy megtalálják helyüket a közösségben.

 

Segítő munkatársaink:


Buktáné Szekeres Ildikó vagyok, két gyermek édesanyja. 11 éve dolgozom gyógypedagógiai asszisztensként. Jelenleg a Szivárvány csoport mindennapjait segítem. Munkám során arra törekszem, hogy általam olyan értékeket és készségeket szerezzenek a gyerekek, melyek tiszteletre, megbecsülésre, szeretetre, egymás elfogadására nevelik őket. Számomra nincs annál nagyobb öröm, mint egy gyermeket megtanítani valamire, amit addig nem tudott. Hiszem, hogy egy gyermek ott teljesedik ki, ahol szeretve és megértve van.

 


Molnár Xénia vagyok, pedagógiai asszisztens, jelenleg a Felhőcske csoport munkáját segítem.

Munkám során arra törekszem, hogy a gyermekeknek segítője legyek a fejlődésben, társa az önfeledt játékban és ösztönzője a kibontakozásban. Mindezt úgy, hogy időközben a kis szívükbe elvetett jó magok, jó talajban, jól táplálva felnőhessenek és maradandó gyümölcsöket teremjenek. Hiszem, hogy a szeretet hatalmas erőforrás, hogy az elfogadás megnyugvást ad, a bizalom légköre pedig szárnyakat.

 


Sörösné Bangó Anita vagyok. 2o19-ben adódott az a lehetőség, hogy elvégezzem a dajka tanfolyamot. Mivel nagyon szeretem a gyerekeket, ezért is nagyon szívesen vállaltam ezt a munkakört. Mindent megteszek azért, hogy nagyon jól érezzék magukat itt nálunk. Igyekszem ebben is segíteni az óvónők munkáját.

 

 

 

 

 


Mezei Andrea vagyok, két kamasz lány édesanyukája és a Csupacsoda Ovi konyhása és takarítója.
Egy mosolygós életvidám embernek tartom magam, és a körülöttem élő embereknek is ez a véleménye. A gyerekek iránti szeretetem határtalan, és a gyerekzsivajtól kevesebb, szebb dolog van számomra. Minden egyes gyerekkel megtalálom a közös hangot, és szükség esetén, tudom őket segíteni.
“Az arcomon mosoly ragyog,
amit neked tovább adok! Kérlek,Te is add majd tovább,had mosolyogjon a világ.”
 
 
 
 
 

Segítő szakembereink:

Dévai Zita vagyok, gyógypedagógus. 2007-ben pszichopedagógia szakos tanárként végeztem, majd 2010-ben autizmus spektrum pedagógiája szakirányú továbbképzésen szereztem oklevelet, 2015-ben pedig szakvizsgázott gyógypedagógus lettem. Az óvoda megnyitása óta segítem a szociális és kommunikációs nehézségekkel hozzánk kerülő gyermekek inkluzív szemléletű integrációját intézményünkben. Hiszem, hogy minden gyermek egyéniség, aki kiaknázandó képességekkel bír, nekünk felnőtteknek feladatunk őket útjukon kísérni és segítségünket megadni optimális fejlődésükhöz