“A gyermekek akkor a legkomolyabbak, amikor játszanak. Olyankor tanulják, hogy mi is az az élet.”

Michel Buton

Kis csapatunk tagjai óvodapedagógusok, gyógypedagógusok, gyógypedagógiai asszisztensek, konduktor, logopédus, dajkák, van aki már nagymama, de legtöbbünk anyuka, illetve fiatal pedagógus, azonban egy közös van bennünk, hogy az életünket a gyermekeknek szeretnénk szentelni. Eddigi munkáink során tapasztalatokat gyűjtöttünk, tanultunk, formálódtunk, és mostanra jutottunk el arra a pontra, hogy belevágjunk és létrehozzuk a Csupacsoda Óvodát.

Szeretnénk megvalósítani álmainkat…. egy olyan ovit, ahol a gyermekek, tényleg “csak” gyermekek lehetnek. Ahol megteremthetjük a feltételeket ahhoz, hogy minden gyerkőc a saját ritmusában fejlődhessen, ahol távol tarthatjuk a rohanó világunk zajától, és megvédhetjük Őket a „biznisz” világ által kreált elvárásoktól.

Szeretnénk együtt lélegezni velük és minél jobban megismerve személyiségüket hagyni, hogy önmaguk lehessenek. Azt valljuk, hogy a gyermekek feladata ebben a korban elsősorban a JÁTÉK, MESEHALLGATÁS, SZABAD MOZGÁS és nem utolsó sorban az ANYANYELV tökéletes elsajátítása.

A gyermek nem kis felnőtt! A gyerekkor sajátságos létforma, saját szükségletekkel és lehetőségekkel. Minden gyermek egy egyszeri, megismételhetetlen csoda, egy egyéniség.

Ezekkel az érzésekkel és célokkal indítottuk útnak a Csupacsoda Óvodát!